perjantai 22. lokakuuta 2010

Vaalikone.

Olen tällä viikolla useana iltana miettinyt, mitä vastaisin vaalikoneen kysymyksiin ja miten vastaukseni perustelisin. Tänään sain viimeinkin valmiiksi vastaukseni osittain kiperiinkin kysymyksiin, joita taisi olla 13 kappaletta. Kysymysten määrä ja aihepiirien moninaisuus olivat varsin hyviä. Kirkollisvero, mihin haluaisi vaikuttaa, tärkeä työmuoto, painavin syy kuulua kirkkoon, mielipide rekisteröityjen parisuhteiden siunaamiseen... Varsin ajankohtaisia siis osa aiheista.

Oli vaalikoneessa kysymys myös siitä, mihin yhteiskunnalliseen haasteeseen haluaisi oman seurakunnan ottavan entistä enemmän kantaa. Nuorten mielenterveysongelmat ja syrjäytyneisyys oli ehdottomasti mielestäni tärkein esitetyistä vaihtoehdoista, koska nuoret ovat tärkeitä. Paljonhan nuorten pahoinvoinnista puhutaan, mutta silti usein sanat jäävät vain sanoiksi. Mitä meidän seurakuntamme voisi tehdä käytännössä?


Vaalikone aukeaa äänestäjille 25. lokakuuta. Käy täyttämässä se ja katsomassa, kuka ehdokkaista ajattelee kanssasi eniten samalla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti