maanantai 14. helmikuuta 2011

Ystävyys kuin villasukka

Mietin aamupäivästä, miten toivottaisin feispuukissa hyvää ystävänpäivää. En keksinyt mitään erityisen nokkelaa runoa tai muuta lausahdusta. Aforsimi-sovelluksesta tuli: "Suuret sydämet muistuttavat suuria meriä, ne eivät koskaan jäädy" Julkaisin tuon ja lisäsin vielä: Ystävän sydän ei koskaan jäädy, eikä rakkaat romukoppaan päädy. Runollisen hyvää ystävänpäivää kaikille! ♥

Ennen aforismia mietin, millaista ystävyys on tai mihin sitä voisi verrata. Mieleeni tuli villasukka. Villasukat lämmittävät näin talvella, ystävyys lämmittää niin valoisina kuin pimeinä aikoina. Villasukka koostuu useista silmukoista, kun taas ystävyys arjen pienistä teosta. Ystävystyminen voi viedä aikaa, samoin villasukan neulominenkin, mutta jos pääsee oikein vauhtiin, sukka voi valmistua nopeasti ja ystävystyäkin voi tuossa tuokiossa. Mutta ystävyys ei tule koskaan valmiiksi, kuten villasukka, aina voi löytää ystävistään jotain uutta ja työtä riittää tehtäväksi. Ystävyyttää täytyy vaalia ja hyviä villasukkia parsia, kun ne ottavat osumaa maailman poluilla.


Vein tänään punaoranssin ruusun ja punaisen lyhtykynttilän rakkaan ystävän haudalle, onneksi voin uskoa, että taivaassa tavataan. Siihen saakka hän elää sydämessäni.

2 kommenttia: