keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Maata näkyvissä, ohoi!

Arvatkaas, missä olin viime viikonloppuna. Aivan oikein: Turussa Maata näkyvissä -festareillahan minä seikkailin. Kuudes kerta peräkkäin oli, edelleen kolahti ja kovasti. Voisinpa vaikka kertoilla muutaman kivan jutun festareista.


Eka juttu, mikä kolahti, oli perjantai-illan messu. Ajattele, 10 000 ihmistä yhtä aikaa messussa! Tuo jo itsessään on mieletöntä, mutta tänä vuonna oli jotenkin erityisen kiva tunnelma messuilussa. Laulut oli valittu hyvin, tuoreita sovituksia vanhoihin tuttuihin ja svengiä meininkiä. Lisäksi kerrankin saarna oli oikeasti kiinnostava, heti kiinnittyi huomio, kun pitkätukkainen mies liittää Terapian ja HB:n lyriikoita saarnatekstin aihepiiriin. Hän puhui puhuu ehtoollisesta meidän mahdollisuutena kohdata Jumala, kannusti menemään messuun. Saarnasi tykisti asiaa, tää oli ruisleipää.


Majoitus. Majoituimme Aurajoen kouluun, saimme nukkua luokassa, mikä oli luksusta verrattuna reilun sadan tytön liikuntasalikokemukseen. Suihkujakin oli ihan riittävästi, samoin vessoja. Osaa tällä kokemuksella jo arvostaa tuollaista, kun on majoittunut varsin usein liikuntasalin lattialla. Tässä voisi myös mainita bussikuskista, joka oli asiantunteva ja hoiti hommansa hyvin. Kokemusta on myös sellaisesta kuskista, joka ajelee yksisuuntaisia väärään suuntaan ja ajelee korttelirallia navigaattorin kanssa yöllä keskellä jotain Turun lähiötä, kun etsii majoituskoulua.


Bändit! Huippuja bändejä näki yllin kyllin: Tera esiintyi lauantaiaamuna yöpuvuissa, LZ7 tanssitti porukkaa mahtavasti, Idän ihmeet herättivät minut välikoomasta iltapäivällä sekä Juha Tapion karisma lumosi Turkuhallin illalla, HB:n setti oli tujua tavaraa ja sokerina pohjalla Newsboys! Vietin permannolla enemmän aikaa kuin koskaan aiemmin, sain myös kuvailla seurakunnan kameralla festarimeininkiä.


Siinä pyhä kolmiyhteys: perjantain messu, majoitus ja bändit...se voisi olla myös Messu, Majoitus, Musiikki - MMM. Sunnuntaina kävimme myös Turun tuomiokirkossa messussa, joten oikeastaan tuplamessu, koska oli tuomiokirkkokin aikamoinen elämys pikkuteologille. Mahtavan suuri ja vanha kirkko, tuoksui vanhalle kivilinnalle. Huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti