sunnuntai 18. joulukuuta 2011

18. joulukuuta

On neljäs adventtisunnuntai, joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Matteuksen evankeliumin ensimmäisessä luvussa kerrotaan, kuinka Maria tuli Pyhän Hengen vaikutuksesta raskaaksi ja hänen kihlattunsa, Joosef, meinasi jättää hänet kaikessa hiljaisuudessa, koska luuli Marian olleen uskoton. Kuitenkin enkeli ilmestyy unessa Joosefille ja vakuuttaa tämän Marian lapsen alkuperästä sekä kertoo, että lapselle on annettava nimeksi Jeesus. Unen jälkeen Joosef sitten otti Marian vaimokseen, teki niin kuin enkeli oli käskenyt. 

Hurjaa meininkiä ainakin näin nykyajan ihmisen näkökulmasta: enkeli ilmestyy unessa! Raamatun henkilöt uskoivat enneuniin, eihän Joosefkaan ollut ainut, eikä ensimmäinen, jolle Jumala puhui unessa. Yliluonnollisentaju saattoi olla sen ajan ihmisillä erilainen verrattuna nykyaikaan, tiedäpä tuota. Mitenköhän nykyihminen moisen selittäisi? 

Katsoin Matkalla Beetlehemiin tänään ja suorastaan hämmästyin, kuinka syvästi minua kosketti Joosefin huolenpito Mariasta ja lopulta Jeesuksen syntyminen tallissa. Pian minäkin saan paimenten ja idän tietäjien lailla ihmetellä pieneksi lapseksi syntynyttä Jumalaa. Jeesus oli ja on edelleen suuri lahja kaikille, joulun paras lahja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti