sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Viisaus ei pysy suussa.

Reilu viikko sitten torstaina multa poistettiin kaksi viisaudenhammasta vasemmalta puolelta sekä ylhäältä että alhaalta. Alemman hampaan hammaslääkäri leikkasi, kun sitä ei pystynyt vain kiskaisemaan irti, puudutus oli tosi jees, ei sattunut ollenkaan. Ylhäältä se vain kiskaisi sen hampaan pois, tosin ensin joutui hiukan lisäämään puudutusta, koska vetäminen meinasin alkaa tuntua ilkeältä.

Tikit sain alapuolelle ja tupon suuhun, jota pureskelin jonkin aikaa. Lisäksi kylmäpussista, särkylääkkeistä ja antibiooteista tuli mun uudet bestikset hetkeksi. Kylmäpussia pidin tunnollisesti poskella heti poiston jälkeen ja muutenkin puolen tunnin tai tunnin välein, ettei turvotus pahasti iskisi - eipä tuo poski pahemmin turvonnutkaan onneksi, mutta muuten kyllä tuntui varsin ikävältä suussa. Antibiootit ja särkylääkkeen sain heti reseptillä, ettei kolot tulehdu ja kipu tule. Ekat päivät olivat kurjia ja soseruoat eivät kovinkaan täyttävää tavaraa.

Mua jännitti valtavasti etukäteen ja siellä hammaslääkärissä, mutta mie selvisin siitä kuitenkin kivasti. Eihän noi viisaudenhampaiden poistot kauheen hauskoja ole, mutta parempi etukäteen kuin vasta silloin, kun olisivat alkaneet oireilla pahasti. Hammaslääkäri oli mukava ja antoi vielä reseptien lisäksi mulle noi kaks hammasta muistoksi. Niitä on ollut ihan jännä tutkailla.
Melko isot juuret osaa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti