torstai 2. helmikuuta 2012

Vallankahvassa roikkumista.

Olen tämän viikon aikana äänestänyt sekä presedenttiä että Kuopion hiippakunnan tulevaa piispaa. Varsinaista vallankahvassa roikkumista siis ollut tällä viikolla - mielenkiintoista, jännittävää, vastuullista. Äänestäminen on vaikuttamista parhaimmillaan, siksi mie äänestän.

Tiistaina siis äänestettiin piispanvaalin ekalla kierroksella ympäri hiippakuntaa. Mie äänestin siis Joensuussa, seurakuntakeskuksen alasalissa, meitä oli siellä muistaakseni 177 äänioikeutettua äänestämässä. Piispanvaalissa siis äänioikeutettuja ovat hiippakunnan papisto ja seurakuntaneuvostoista valitut maallikkojäsenet. Olin hurjan innoissani viime kesänä kuullessani, että pääsen äänestämään piispaa, eikä innostus ole laantunut tähänkään päivään mennessä. Mua jännitti hiukan tipauttaa vaaliuurnaan ensimmäisten joukossa äänestyslippuni - kannattaa olla aakkosten alkupäässä!

Koko tiistai menikin ensin jännittäessä ekan kierroksen tuloksia ja sen jälkeen kommentoidessa niitä, milloin kenenkin kanssa. Ja edelleen tänäänkin yliopistolla Humpan kahviossa vaihdoimme muutaman opiskelikaverin kanssa ajatuksia toiselle kierrokselle päässeiden Jari Jolkkosen ja Miikka Ruokasen mahdollisuuksista, vahvuuksista ja heikkouksista piispaksi valinnalle. Tiedän, kumpaa aion äänestää, vaikka olenkin joutunut tarkastelemaan kantaani ja linjaani tulevan piispan suhteen - mikä on tärkeää ja mikä taas epäolennaista.

JÄNNÄÄ :) 20.2. on siis piispanvaalin toka kierros, sitä odotan ja rukoilen, että Jumala antaa meille viisautta tehdä hyviä valintoja ja päätöksiä. Tähän rukoukseen johdattaa tämä taizé-biisi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti