sunnuntai 2. joulukuuta 2012

toinen.

Tänään kirkoissa kajahtaa Hoosianna ensimmäisen adventin kunniaksi. Menneellä viikolla Kampin kauppakeskuksessa myös kajahti Hoosianna flashmobissa. Hauska idea, itsekin voisin osallistua tuollaiseen, jos omilla kotikulmilla järjestettäisi vastaavanlainen.



Adventti valmistaa meitä jouluun: tänään alkaa pieni paasto, joka kestää jouluaattoon saakka. Joko sinä tiedät, mistä voisit luopua joulunodotuksen ajaksi? Kuitenkaan paasto ei ole vain luopumista, vaan myös saamista - luopuessamme jostain turhasta tai aikaamme vievästä voimme saada tilalle aikaa Jumalan kanssa. Olen jo monena vuotena lukenut Raamattua tavallista enemmän paastonaikana, niin minä aion tälläkin kertaa tehdä.

Päivän evänkeliumissa Jeesus pyytää kahta opetuslastaan hakemaan ratsukseen aasintamman, jolla kukaan ei ollut vielä ratsastanut. Hän ratsasti sillä Jerusalemiin, missä ihmiset levittivät tielle vaatteita ja palmun oksia sekä huusivat: "Hoosianna Daavidin Poika! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna korkeuksissa!" Miltähän olisi mahtanut tuntua olla siellä ihmisjoukossa? Olisinko osallistunut ilakointiin vai kenties seurannut hieman kauempana sivusta?

Evl.fi-sivujen mukaan "Hoosianna" tarkoitti alunperin "Oi auta, pelasta!", mutta Jeesuksen aikana se oli suosittu juhlahuuto ja riemunilmaus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti