keskiviikko 19. joulukuuta 2012

yhdeksästoista.

Syöpäjärjestöillä on meneillään Enemmän syntymäpäiviä -kampanja: "Tänä vuonna syntymäpäiviään viettää 230 000 syövän kokenutta suomalaista. Onneksi monet syövistä löydetään nykyään ajoissa ja yhä tehokkaamman syövänhoidon ansiosta saamme joka vuosi enemmän syntymäpäiviä juhlittavaksi."
Klikkaapa oheiseen osoitteeseen katsastamaan, ketkä ovat tehneet omat onnittelulaulunsa syntymäpäiväsankareille.
https://cancer-fi.directo.fi/enemman-synttareita/onnittelulaulut/

Vaikkei minun äitini selvinnyt syövästään, syöpäjärjestöt tekevät hyvää työtä: itsekin kävin sivustolta hakemassa ajantasaista tietoa syövästä äidin sairastamisen aikana. Siksi olen muutamia tuntemiani synttärisankareita onnitellut feipuukissa kampanjan lauluilla.

Miksi sitten nostan syövän joulukalenteriini - sehän on kamala aihe, kamala sairaus, vähintäänkin tunnelman tappaja. Äitini syöpä havaittiin ja leikattiin juuri ennen joulua neljä vuotta sitten, kolme vuotta sitten joulupöydässä koin aavistuksen viimeisestä yhteisestä joulusta ja kaksi vuotta sitten kävin joulun viettoon ristiriitaisin tuntein, sillä syöpä oli paria kuukautta aiemmin vienyt äitini. Tuleva joulu on nyt kolmas ilman äitiäni ja edelleenkin joulu perhejuhlana on minulle kova pala purtavaksi sekä nostaa hetkittäin kuin varkain kyyneleet pintaan.

tästä onnittelulaulusta minä pidän eniten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti